Selecteer een pagina

Hoe zou het zijn als wij konden kijken als een adelaar?

Zouden we dan meer zien van de wereld? Meer inzicht hebben in wat er om ons heen gebeurd? Voor mij is dat een interessante vraag. Waarom? Omdat ik denk dat vele mensen in deze wereld voornamelijk hun kop in het zand steken om maar zo min mogelijk te worden geconfronteerd door wat er om hen heen gebeurd. Voel je niet aangesproken want ik heb het niet over iedereen… De wereld waar we in leven heeft volgens mij een behoorlijke ‘wake up call’ nodig! Wie denken we wel niet wie we zijn! Vervuiling, ja ook ik hou me daar mee bezig, is buiten proporties, mensen rechten worden niet meer dagelijks maar per seconden geschonden en wij blijven maar zoeken naar nieuwe telefoons, mooiere auto’s en een groter huis!? Echt wel, we doen het allemaal!

Kijken we dan echt niet meer om ons heen en hebben we dan echt geen respect, mededogen en liefde voor onze medemens? Belachelijk!!! Echt waar, dat is het enige woord wat ik nog kan verzinnen als het gaat om het respect wat we voor de wereld en de medemens uiten. Niets! En ja, er zijn bijzonder mooie initiatieven die zich richten op juist dat we wij en deze mooie aarde nodig heeft, mijn volle respect en bewondering voor diegene die deze initiatieven hebben bedacht en ten uitvoer gebracht. Het is niet genoeg! Niet genoeg zeg je? Nee! We hebben namelijk alle 7 miljard mensen hard nodig om deze wereld te redden! Je kunt wel denken, ik doe mijn ding en help daarmee de aarde van mijn kant iets in de juiste richting, en zeker is het zo dat je moet beginnen bij jezelf,  maar het is niet genoeg.

Er zijn duizenden, miljoenen, miljarden mensen die niet dat kunnen doen wat jij kan. Zij hebben hulp nodig! Je gebruikt wel erg vaak een uitroepteken Douwe. Doe ik ook! En dat doe ik express want het is ECHT heel belangrijk dat we dit allemaal begrijpen. In landen als Nederland, waar ik vandaan kom hebben we zoveel mogelijkheden om het voor ons en de wereld beter te maken. Doen we dat? Gebruiken we alle middelen? Nee! Waarom niet? Omdat we er met zijn allen geen donder van begrijpen. Als we de juiste vragen stellen aan de overheid, waarvan je mag hopen dat ze het wel begrijpen, dan komen ze met onzin antwoorden. Waarom onzin? Omdat ze anders niet genoeg verdienen. Geld is een belangrijk goed in de ogen van het westen. Zo belangrijk dat we ons erfgoed kapot maken. Media en de wil om meer en meer is uit zijn voegen gelopen waardoor we alleen nog maar consumeren. De overheid bevorderd dit alleen maar. Kijk naar het wegen net in Nederland. Allemaal asfalt wat ervoor zou moeten zorgen dat we zonder files naar ons werk zouden moeten kunnen.

Het werkt niet! En ook niet die honderd kilometer die ze in de komende jaren willen leggen! Ken je het woord fuik? Waar ze vissen mee vangen? Dat is wat er gebeurd. De fuik wordt steeds breder maar wel korter. Per saldo blijven we dus met file staan, maar wellicht 5 minuten minder lang. Waarom zoeken we dan niet naar een oplossing die wel werkt? Die minder geld kost en die meer groen behoud? Over groen wil ik het in dit bericht niet eens hebben, een heel ander punt waar ik me behoorlijk kwaad over kan maken… Openbaar vervoer… ONZIN en een gigantische verspilling van het gezamenlijk goed! Daar hebben we echt behoorlijke steken laten vallen. Ook weer iets voor een ander stukje verhaal… Terug bij deze boodschap: Waarom is ons eigen initiatief niet voldoende? Mijn werk bestaat uit het creëren van bewustzijn in een derde wereld land. Nepal om precies te zijn. Hier leven mensen samen en proberen ze allemaal een hoofd boven water te houden. Met behoorlijk wat corruptie in de overheid, waar heb je dat niet? Mensen hebben het moeilijk, maar de basis van deze samenleving is er zijn voor elkaar. Wat ze niet kunnen is daarnaast ook nog eens zorgen voor het milieu. jammer want als ‘Dak van de Wereld’ heb je wel iets van verantwoordelijkheid. Hoe bedoel je? Ik ga het uitleggen. 

Volgens de stelling van Newton ‘zwaartekracht’  valt alles naar beneden. Zo ook water en stof. Als je simpel kijk naar hoe water zijn weg baant naar de oceaan dan kun je je voorstellen dat het behoorlijk wat mee neemt op zijn weg van de bergen, de hoogste in de wereld, tot naar zijn eindpunt, de Indische oceaan. Alles wat hij onderweg tegen komt neemt hij mee. Zo ook plastic, stof en ander vuil… Wij hebben dan in het westen wel de ideeën en wellicht ook wel de middelen om te voorkomen dat het vuil de oceaan bereikt maar in landen als Nepal hebben ze dat zeker niet. Misschien is het een idee, ben vast niet de enige die dit bedenkt hoor, om onze krachten te bundelen en dit probleem bij de bron aan te pakken.

Ik teken ervoor! Je kunt mee tekenen door een bericht achter te laten. Samen bereiken we meer! (en samen, lieve mensen, is ook veel leuker)!!!

Namaste,

Douwe Kiran

My title