Selecteer een pagina

Armbandjes van Khagendra

Een aantal weken geleden zijn we begonnen met een nieuw klein project bij Khagendra. Armbandjes maken met bewoners die nog voldoende kunnen met de handen. Stichting Creative Nepal heeft voor dit project de basis gereedschappen, de eerste paar kilo aan kralen en verschillende kleuren draad aangeschaft. Samen met Saheen van Local Women’s Handicrafts ging ik op een mooie Zaterdag bij Khagendra langs om de workshop te geven. Zoals het vaker gaat met speciale gelegenheden als deze was er voor het armbandjes maken veel animo. Allemaal mannen die graag wilde leren hoe je het beste en mooiste een armbandje rijgt en knoopt.

De workshop was dan ook een groot succes. Wat ik wel een beetje verwachte was dat er voor het echte werk in eerste instantie niet zoveel mensen waren. ‘Moeten we dan de hele dag armbandjes maken? Ik zit liever in de zon…’ Toch was er een leuk groepje die met enthousiasme begon en al snel waren de eerste kilo’s aan kralen op. Nog maar een keer inkopen doen om ervoor te zorgen dat we een behoorlijk aantal kunnen laten zien en hopelijk verkopen.

Saheen was onder de indruk van Khagendra en zijn bewoners en bood aan om de armbandjes die we daar maken in haar winkel te verkopen. Heel mooi want zo hebben we meteen een leuke plek om ze aan te bieden. De eerste 300 armbandjes waren dan al snel verkocht. Nu bleek dat het best gezellig is om een bed als tafel te zitten en lekker te werken en zo nog wat te verdienen waren er al snel veel meer bewoners die zich aanmelden om ook mee te helpen.

Met Krishna heb ik dan wel moeten afspreken dat we eerst een markt moeten hebben voor de verkoop voordat we met een grotere groep aan de slag kunnen. We kunnen natuurlijk honderden armbandjes maken maar als ze niet verkopen houd het al gauw op. De armbandjes zijn er in een heel groot scala aan kleuren voor een mooie prijs van €2,-.(excl. verzendkosten) Mocht je een armbandje willen aanschaffen dan kan dat bij Khagendra zelf, bij de winkel van Saheen van LWHNepal in Kathmandu en zijn ze binnen kort ook te bestellen via verschillende websites in Nederland.

Ook is er de mogelijkheid om grotere bestellingen te doen. Dan kun je aangeven in welke kleuren je ze wilt hebben en worden ze opgestuurd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kleuren van een logo voor een stichting, bedrijf of vereniging. Dat zijn altijd leuke cadeautjes om weg te geven of te verkopen in een winkel of op de markt. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kun je mailen naar; info@creativenepal.nl

Namaste,

Douwe Kiran
Creative Sight

My title