Selecteer een pagina

‘Een andere kijk op de wereld’

Mijn leven in een notendop in ongeveer 5 delen…

Deel 2

Tijdens het werken in de buitensport werd mijn drang naar het buitenland steeds maar meer aangewakkerd. Een lange reis maken naar een onbekend land, mezelf uitdagen en nieuwe dingen leren. Gewoon weg gaan en alleen maar reizen was toch niets voor mij en zodoende maakte ik een plan om in Australië een promotie actie te doen voor Stichting Veldwerk, die net begon om mooi werk te doen in Nepal. Samen met mijn broers, een in Nederland om alles toe te zien en een met mij in Australië. Een Step tocht van Cairns naar Sydney van ongeveer 3500 km was het plan. Ik vloog naar Sydney, reisde van daar af naar Cairns om mijn broer op te wachten die uit India zou komen. De steps, karretjes en andere benodigdheden werden opgestuurd en al snel konden we de, toch wel hilarische reis beginnen. Zeven weken waarvan zo goed als de eerste gevuld was met herstel van een iets wat te enthousiaste start, gingen snel om. Uiteindelijk hebben we 2200 km gestept, een mooi bedrag voor de stichting opgehaald en voor goede promotie gezorgd. Een ervaring om niet meer te vergeten. Mijn reis in Australië was nog niet over, ik wilde meer van het land zien en hier en daar gaan werken. Druiven plukken, of meer als trekker rijder de druiven ophalen. Veel uitgaan, van feestje naar feestje en daarmee het echte backpacker leven genieten.

Tijdens dit stuk van de reis werd ik toch ook weer geconfronteerd met mijn angsten en verlegenheid. Het was dan ook moeilijk me te voegen bij de meeste reizigers en voelde me daardoor veelal alleen. Een rode draad door mijn leven heen kwam weer aan het licht. Mensen schuw, daar leek het op. Iets om te doorbreken en me overheen te zetten. Niet gelukt… nog steeds last van twintig jaar later… De reis in Australië leerde me van alles op het gebied van nieuwe culturen, andere manier van denken en dat ik graag onderweg ben. Ook werd ik voor het eerst in mijn leven een soort van boeken worm. Alle boeken die ik moest lezen voor school haalde ik uit uittreksels. Echt een boek lezen was mij dus eigenlijk nieuw. Mijn interesse voor andere culturen en dan vooral religie en anders denken kreeg steeds meer vorm. Boeken als; The Book van Allan Watts en The Seven Spiritual Laws of Success van Deepak Chopra werden gaande weg mijn bijbels. Onderweg zijn, in een soort van persoonlijke bubbel van a naar b. Was ik dan aan het vluchten voor Nederland, ging ik mezelf uit de weg? Het begin van een lange zoektocht waar ik tot op de dag van vandaag nog graag mee bezig ben.

Terug in Nederland stond ik voor de nu wel bekende vraag, wat nu? Werken en kijken wat er bij me past. Terug in de buitensport waar ik een aantal mooie jaren mocht genieten. Toch mocht het niet zo zijn dat mijn toekomst daar in zou liggen. Door omstandigheden veranderde ik van baan en kwam te werken in de bliksembeveiliging. Iets heel anders waar ik in de ongeveer 5 jaar veel van mezelf en mijn collega’s heb mogen leren. Hard werken, vreemde uren, dag en nacht diensten, hoorde er allemaal bij. Het verdiende goed en mijn drang om mezelf te verrijken met mooie spullen nam zijn intreden. Leuk huis, vaste relatie, mooie motor en auto, het kon allemaal. Hoewel ik vrij snel al wel wist dat het niet geheel bij me paste, liet ik het gebeuren. De tijd ging snel, onder andere door mooie vakanties in verre oorden. Luxe leven, rijkdom aan spullen en zaken waar ik nu van denk dat ze niet meer zo belangrijk zijn. Het werken in de bouw was ook niet helemaal mijn ding en ging ik op zoek naar een andere uitdaging. Die vond ik bij iCentre in Alkmaar. Een winkel gericht op Apple producten. Hier kon in een andere passie in kwijt. Fotografie en muziek. Het werken met de computer was in zekere zin nieuw voor me maar de verkoop van gespecialiseerd materiaal was me eigen. Ik kon dan al snel doorgroeien tot assistent manager en later zelfs tijdelijk de managers positie bekleden. Ook hier waren het mooie jaren met een overvloed aan rijkdom. Het huis kwam al snel vol te staan met de nieuwste gadgets en mooiste spullen.

Toen overleed mijn vader, een behoorlijke impact op mijn leven. De laatste jaren van de zijne was onze relatie gegroeid tot een mooie vriendschap. Ik hielp hem bijna iedere maandag in en om het huis. Soms was het alleen maar koffie drinken en bijpraten. Het versterkte onze band en we konden veel van elkaar leren. Net na het overlijden van mijn vader ben ik, om me uit het verdriet te helpen, afgereisd naar Nepal om mee te helpen aan ontwikkeling projecten en er zelf even uit te zijn. Het leven daar in een van de armste landen in de wereld deed me goed. Zien hoe de mensen leven met weinig luxe maar wel een warme glimlach op hun gezicht. Het delen van wat er is en voor elkaar zorgen. Voor mij begon daar iets te groeien wat ik jaren later kon gaan uitwerken.

Volgende bericht de volgende omslag in mijn leven…

Namaste,

Douwe Kiran

My title