Selecteer een pagina

‘Een andere kijk op de wereld’

Mijn leven in een notendop in ongeveer 5 delen…

Deel 3

Mijn eerste reis naar Nepal gaf me vele inzichten. Zo kwam ik erachter dat het leven niet bestaat uit het hebben van luxe items, een groot huis, dure auto en wat niet. Mensen in Nepal leven meer met de dag en besteden meer aandacht aan elkaar en wat er echt nodig is. Dat komt natuurlijk ook omdat de omstandigheden niet dezelfde mogelijkheden bieden als dat we die kennen in het Westen. Voor mij was het een Eyeopener. Het kan dus ook anders. Tijdens de reis kon ik voor een periode meewerken aan een project van Stichting Veldwerk. Een organisatie die al vele jaren heel mooi werk doet en vele kansen bied aan kansarme mensen in Nepal. Met eigen handen meewerken aan de bouw van kassen waar in de toekomst voor jaren lang groente en fruit kan worden verbouwd. Het was een mooie ervaring om met de Nepalezen samen te bouwen aan iets moois.

Tijdens deze reis mocht ik ook genieten van de vergezichten in het Himalaya gebergte. Een trekking die me in gedachte nog vaak bij blijft. Het fysieke van een dag wandelen met de rust van de natuur om je heen. Goede gesprekken met mijn mede reiziger en steeds weer die adem benemende uitzichten. Na iedere top werd het mooier. Met de Machapuchare, ‘Fishtale’, de heilige berg van de Shiva op de voorgrond, baanden we ons en weg door het Himalaya gebergte. De rust en het back to basic gevoel hielp me ook om alle gebeurtenissen van de laatste maanden een plek te geven en zo kwam ik thuis met hernieuwde energie en meer rust in het hoofd.

Weer kwam ik op dat punt dat ik liever ergens anders was dan in Nederland. Het werken in een soort van hokje met de snelheid van de maatschappij die me voortduwt alsof het allemaal niet snel genoeg gaat. Dan ook nog eens op een plek waar het om mooie glimmende, nieuwe producten ging. Als snel kwam ik ook weer in de stroming van het nieuwste en mooiste wat er op dat moment op de markt was. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet is behoorlijk waar. Gelukkig mocht ik in deze periode van werken voor een Apple gerelateerd bedrijf ook weer veel leren. Lessen waar ik vandaag de dag nog steeds de vruchten van pluk. Ik was als puppy niet van de computers en technische dingen. Mijn plezier haalde ik uit buiten spelen, tekenen en andere creatieve dingen. Ik ben er dan ook blij om dat ik in deze periode een inhaal slag heb kunnen maken als het gaat om de nieuwe media. De westerse wereld van nu speelt zich voornamelijk af op het internet waar ik een onderdeel van heb kunnen worden. Een middel om je verhaal te kunnen doen, geld te verdienen en zo een leven kunnen opbouwen en of onderhouden.

Na een jaar of zeven was de snelle wereld van Apple voldoende voor me. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging en vond deze in zonne-energie. Een product met het oog op een gezonde en schonere toekomst. Mijn functie werd manager van een winkel in Amsterdam waar ik met een leuk, klein team kon samenwerken. Hier kon ik mijn eerder verworven ervaringen goed gebruiken. Verkoop, zo nu en dan de technische kanten van bouw en mijn handen gebruiken. Creatief omgaan met de middelen die er zijn en de beste oplossingen uitzoeken binnen de omstandigheden. Het was een interessante periode. Deze mocht niet al te lang duren want na ongeveer anderhalf jaar kreeg ik een andere mogelijkheid, een reis waar ik maar al te graag aan mee wilde doen…

Volgende bericht de volgende omslag in mijn leven…

Namaste,

Douwe Kiran

Wordt een donateur van Stichting Creative Nepal

My title